Helma (53 jaar) viel ruim 8 kilo af! Lees hier haar succesverhaal

Helma: “Vanaf medio 2018 kreeg ik last van overgangsklachten. Voor veel van deze klachten heb ik destijds ondersteuning gehad en inmiddels zijn ze verdwenen of heb ik met bepaalde klachten leren omgaan. Ik had echter nog twee laatste klachten waar ik vanaf wilde: mijn eetpatroon veranderen en de circa 10 kilo die ik was aangekomen er weer af krijgen. Zelf was ik in een fase beland dat ik niet meer de tijd nam om gezond te koken, terwijl ik juist veel wist van gezonde voeding en voorheen altijd gezond leefde. Ik weet zelf heel goed wat je beter kan laten staan in deze overgangsperiode; het effect van voeding op je hormonen en klachten is enorm, is mijn ervaring. Bepaalde voedingsmiddelen verergeren klachten als opvliegers, nachtzweten, hoofdpijn en een laag energieniveau (futloos).

Eind 2019 dacht ik: nu wil ik deze laatste twee klachten nog aanpakken. Maar alleen kreeg ik het niet voor elkaar. Ik zocht naar iemand die mij kon ondersteunen en begeleiden in het weer terugvinden van mijn gezonde voedingspatroon. Door middel van Google ben ik bij Marjon terecht gekomen. Ik heb wat reviews gelezen en vond het belangrijk bij iemand terecht te komen die ervaring heeft met hormoon gerelateerde klachten zoals de overgang. Ik maakte een vrijblijvende afspraak zodat ik eerst kon kijken of er een gezamenlijke klik zou zijn. Die klik was er dus ik heb een pakket bij haar afgenomen.

Het was fijn om met Marjon te kunnen praten over mijn klachten; overgang en -klachten worden helaas toch vaak afgewimpeld door zowel artsen als je omgeving. Het is fijn dan een gelijkgestemde te ontmoeten die naar je luistert en je adviseert. Ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat hormonen je hele lichaam en emoties kunnen overnemen. Je verliest je grip erop, je bent jezelf kwijt.

In ruim 1,5 jaar tijd ben ik 10 kilo aangekomen door een ongezond voedingspatroon. Verder had ik last van mijn gewrichten, spieren, hoofdpijn en soms futloos (geen energie). Mijn doel was om mijn weg weer terug te vinden naar een gezond voedingspatroon (vooral gemakkelijk en met regelmaat eten) en ruim 8 kilo af te vallen. Ik kwam erachter dat ik eigenlijk te weinig at op een dag en te vaak aan het snacken was geslagen. Dat ik mogelijk niet meer op mijn oude gewicht zou komen accepteerde ik maar ik wilde wel wat kilo’s kwijt.

De weekmenu’s van Marjon in de eerste drie weken hebben mij weer houvast en handvatten gegeven om gevarieerd, gezond en gemakkelijke maaltijden te maken. Deze heb ik ongeveer twee maanden lang gevolgd, daarna ben ik aan de hand van mijn eigen kookboeken mijn eigen weekmenu’s gaan samenstellen. Ik eet nu gematigd koolhydraatarm, gevarieerd en vind het ook echt weer leuk om eten te bereiden en nieuwe recepten te proberen. Elke week maak ik voor de komende drie dagen een menu en haal hiervoor de boodschappen in huis. Gedurende Corona heb ik mijzelf gemotiveerd om het hardlopen weer op te pakken omdat het krachttrainen niet meer mocht door de RIVM-maatregelen. Door de overgangsklachten heb ik ruim 1,5 jaar niet meer kunnen hardlopen omdat ik veel last had van pijn aan mijn gewrichten en spieren. Daardoor ben ik op advies van mijn fysiotherapeut destijds begonnen met krachttraining. Nu kom ik erachter dat ik het hardlopen echt heb gemist! Ik ben rustig begonnen met een hardloopapp en gelukkig reageert mijn lichaam nu goed.

Helma (53) viel ruim 8 kilo af! Lees hier haar succesverhaal | Praktijk Marjon Kok | Voedingsdeskundige | Afvallen | Haarlem

In de Corona tijd hebben Marjon en ik contact gehouden via de mail en eind mei hebben we ons laatste persoonlijke consult en weegmoment gehad. Ze merkte meteen op dat het goed zichtbaar was dat ik afgevallen ben en ik er goed uit zie. Een compliment ontvangen is altijd fijn! Ik ben vlak voor de feestdagen begonnen, in december 2019, en nu, begin juni 2020, ben ik ruim 8 kilo kwijt! Mijn doel heb ik bereikt en het komende doel is om dit gewicht vast te houden en niet te vervallen in mijn oude eetgewoontes.

Marjon is een fijn en prettig persoon die goed naar je luistert, aanvoelt hoe je als persoon bent, zich niet opdringt en je in je waarde laat. Ze had door dat ik al een en ander van voeding wist maar gewoon even van het gezonde pad geraakt was. Ze heeft mij ondersteunt om mijn gezonde pad weer terug te vinden en dat is gelukt! Ik heb de begeleiding als erg prettig en respectvol ervaren en ben blij dat ik in december een afspraak met haar heb gemaakt.

Voeding is een belangrijk onderdeel voor ons allemaal. Niet iedereen weet hoe belangrijk dit is; met gezonde voeding heb je niet of nauwelijks meer last van klachten. Ik had nooit gedacht dat hormonen zo’n invloed kunnen hebben op je lichaam en geest! Vlak voor mijn 51ste begon het dal bij mij en nu ik net 53 jaar geworden ben heb ik de indruk dat ik weer in een stijgende lijn ben. Het was geen gemakkelijke periode maar ik weet dat het tijdelijk is en een fase waar je door heen moet. Heb je ook klachten? Ga dan naar een specialist zoals Marjon (een hormoonconsulent). Het is je investering waard! Je moet het uiteindelijk wel zelf doen maar je krijgt er ook zoveel voor terug... De overgang is niet iets waar je van tevoren over nadenkt maar iets wat je gewoon overkomt. Je bent niet alleen als het gaat om hormonale klachten.

Marjon kan ik aanbevelen als het gaat om hormonen. Zij kan je verder helpen naar je volgende stap (doe het stap voor stap en onderschat het niet). Ik heb aan haar aangeboden om mijn ervaring op te schrijven om hopelijk iemand die met dezelfde klachten rondloopt te helpen de drempel over te gaan en ondersteuning te zoeken. Ik hoop door mijn verhaal op te schrijven iemand aan te moedigen om contact op te nemen met Marjon. Het is fijn om een gelijkgestemde te ontmoeten en je verhaal te kunnen doen. Ik zelf ben erg blij dat ik mijn klachten met Marjon heb mogen aanpakken. Dank voor alles Marjon!”

Hartelijke groet, Helma (53) uit Haarlem