Zomerse pancakes!


Zomerse pannenkoekjes! | Gezond ontbijt | Recept | Praktijk Marjon Kok

Pannenkoekjes zijn bij mij echt favoriet! Haast onvoorstelbaar dat ze met deze overheerlijke topping toch nog gezond zijn! Een perfect voorbeeld dat gezond eten ook heerlijk kan zijn.

Ingrediënten voor 2 porties 125 gram speltmeel (gebruik amandel- of boekweitmeel om ze glutenvrij te maken) 250 ml plantaardige melk 1 biologisch ei scheutje olijfolie roomboter om in te bakken blokje pure chocolade (minimaal 74% cacao) aardbeitjes naar smaak scheutje honing voor de zoetekauw

Zo maak je het Meng het meel, de melk, het ei en de olijfolie in een kom. Verhit een beetje roomboter in een kleine koekenpan. Bak een pannenkoekje aan beide zijden goudbruin en leg op een bord. Leg er nu direct een blokje chocolade op. Verwarm nog een beetje roomboter in de koekenpan voor een tweede pannenkoekje. Dit pannenkoekje leg je nu bovenop het andere pannenkoekje. Nu is de chocolade goed gesmolten en kun je deze uitsmeren. Eventueel kun je nog een scheutje honing toevoegen. Maak af met heerlijke aardbeitjes!