Blauwe bessen cake!

Heerlijk voor op een verjaardag, als tussendoortje en zelfs als ontbijt; blauwe bessen cake!

Blauwe bessen cake | Trainer Hormoonfactor - Hormonen - PCOS- Afvallen - Voedingsdeskundige - Haarlem

Ingrediënten 150 gr. volkoren speltmeel 50 gr. kokosmeel 200 gr. roomboter (grasboter) 8 gr. bakpoeder of 2 tl. wijnsteenbakpoeder 175 gr. blauwe bessen (vers of uit het vriesvak) 4 biologische eieren 60 gr. kokosbloesemsuiker

cakeblik 23 cm mixer

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Smelt de roomboter op laag vuur in een pannetje. Doe ondertussen alle droge ingrediënten bij elkaar en roer goed door elkaar. Weeg de blauwe bessen af en laat ze eventueel ontdooien. Doe de eieren en roomboter bij de droge ingrediënten. Zorg wel dat de roomboter enigszins afgekoeld is. Mix het geheel luchtig met een mixer. Spatel als laatste de blauwe bessen door het beslag. Bekleed het cakeblik met wat bakpapier en bak de cake in ongeveer 35 minuten gaar.

Gezond genieten!