Poffertjes als ontbijt? Dat kan!

February 22, 2017

Via de website van Brenda Kookt kwam ik het originele recept voor poffertjes tegen. Ik besloot er een gezonde variant van te maken; speltpoffertjes met stukjes appel. De stukjes appel geven de poffertjes een extra zoete bite. Lekker als ontbijt én als tussendoortje!

 

Ingrediënten (40 poffertjes)

250 gram volkoren speltmeel

1 tl. wijnsteenbakpoeder

 2 biologische eieren

400 ml. ongezoete sojamelk

3 eetlepels agavesiroop

1 appel

beetje zout

beetje olijfolie om in te bakken

beetje roomboter & extra agavesiroop om te serveren
poffertjespan

 

Hoe maak je het?

Meng het speltmeel, bakpoeder en zout. Zorg dat er geen klontjes in zitten dus zeef het eventueel.
Roer de melk beetje bij beetje door het meel met een klopper.
Voeg de eieren en agavesiroop toe en meng goed.

Snijd fijne stukjes appel en spatel deze door het beslag.

Verhit de poffertjespan met wat olijfolie in elk vakje.

Bak de poffertjes goudbruin en serveer met wat roomboter en agavesiroop.

 

Et voilà, perfect weekendontbijt!

 

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem