Snelle koekjes, anyone?


Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

We hebben niet altijd zin en tijd om lang in de keuken te staan en te 'preppen' voor de rest van de week. Maar deze koekjes zijn supersnel gemaakt én lekker! De bakmix van Leev is biologisch, bevat gezonde typen bakmeel en de suikervervanger kokosbloesemsuiker. Gewoon te koop in de supermarkt, fantastisch toch? Ik heb gekozen voor de 'biologische superfoods oerkoek' maar je hebt meerdere smaken om uit te kiezen.

Kokosbloesemsuiker wordt vaak gebruikt als 'gezonde' suikervervanger. Buiten het feit dat het erg lekker is bevat het een relatief lage GI (Glycemische Index) zodat de suikers langzamer opgenomen worden in je bloedbaan. Hierdoor heb je weinig last van suikerpieks opgevolgd door bloedsuikerspiegeldipjes. Ook bevat het mineralen zoals magnesium, ijzer en zink en verschillende B-vitamines. Dit komt omdat kokosbloesemsuiker ongeraffineerd is, in tegenstelling tot gewone witte tafelsuiker. Hierdoor blijven de gezonde stoffen bewaard. Houd er wel rekening mee dat ook kokosbloesemsuiker een vorm van suiker is en je deze nu dus niet zonder limiet kunt gebruiken omdat hij gezonder is dan witte suiker! Helaas... :)

Kokosbloesemsuiker kun je in elke natuurwinkel en veel supermarkten kopen. Kies wel altijd voor een biologische en ongeraffineerde variant.

De koekjes zijn in elk geval om op te eten!:) Het deeg werd wel erg plakkerig dus ik heb er wat havermout aan toegevoegd. Maar dat mag de pret niet drukken als je binnen 35 minuten 25 heerlijke koekjes op tafel hebt staan!:) Zelf bakken blijft naar mijn idee altijd beter omdat je precies weet wat je in je baksel verwerkt hebt. Maar als je in een luie mood bent óf liever altijd voor makkelijk gaat dan is dit een goede tweede optie!