Speculaascake met appel

Er is altijd wel een reden om iets te vieren, toch? Misschien een beetje een ‘winters’ recept maar naar mijn idee is speculaas altijd lekker!

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten 75 gr. volkoren speltmeel 50 gr. boekweitmeel (of ook speltmeel) 4 tl. wijnsteenbakpoeder ¾ tl. kruidnagel (poedervorm) ½ tl. gemberpoeder 3 tl. koek- en speculaaskruiden snufje zout 200 gr. biologische grasboter (roomboter) 3 biologische eieren 100 ml. water 6 eetl. agavesiroop 40 gr. amandelen (ongezouten en ongebrand) 1,5 appel Mixer Cakeblik/taartvorm of ovenschaal

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 150 C°. Smelt de boter in een pannetje. Ondertussen meng je alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kruiden en zout) in een kom. Voeg de boter, water, eieren en agavesiroop toe en mix het geheel door elkaar voor minimaal 5 minuten. Snijd (eventueel ook nog schillen) de appel in kleine stukjes en hak de amandelen fijn met een vijzel. Spatel door het beslag heen. Bak af in 35 minuten.