Speculaascake met appel

July 22, 2016

Er is altijd wel een reden om iets te vieren, toch? Misschien een beetje een ‘winters’ recept maar naar mijn idee is speculaas altijd lekker!

 

Ingrediënten
75 gr. volkoren speltmeel
50 gr. boekweitmeel (of ook speltmeel)
4 tl. wijnsteenbakpoeder
¾ tl. kruidnagel (poedervorm)
½ tl. gemberpoeder
3 tl. koek- en speculaaskruiden
snufje zout
200 gr. biologische grasboter (roomboter)
3 biologische eieren
100 ml. water
6 eetl. agavesiroop
40 gr. amandelen (ongezouten en ongebrand
)
1,5 appel
Mixer
Cakeblik/taartvorm of ovenschaal

 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 C°.
Smelt de boter in een pannetje. Ondertussen meng je alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, kruiden en zout) in een kom.
Voeg de boter, water, eieren en agavesiroop toe en mix het geheel door elkaar voor minimaal 5 minuten.
Snijd (eventueel ook nog schillen) de appel in kleine stukjes en hak de amandelen fijn met een vijzel. Spatel door het beslag heen.
Bak af in 35 minuten.

 

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem