Vegan notenbrood

July 1, 2016

 

Notenbrood met bananensmaak en gedroogd fruit. Klinkt goed toch?:) En dan ook nog  

veganistisch, suikervrij, glutenvrij én bomvol vitaminen en mineralen! Dit brood bevat walnoten en pecannoten. Walnoten bevatten onder andere omega-3, magnesium, eiwitten, vitamine E, verschillende B-vitamines en zitten vol met antioxidanten die onze cellen beschermen tegen vrije radicalen. Ook pecannoten zijn een gezonde bron van omega-3 vetten, eiwitten en verschillende vitamines, tevens hebben ze een positief effect op het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Perfect dus voor foodies én voor veganisten om voldoende eiwitten en vetten binnen te krijgen.

 

Ingrediënten
10 dadels
150 ml. water
30 gram ongezouten & ongebrande pecannoten
30 gram ongezouten & ongebrande walnoten
4 eetl. kokosolie (ontgeurd)
100 gram boekweitmeel
2 rijpe bananen
4 tl. wijnsteenbakpoeder
3 eetl. agavesiroop
1 hand cranberries
6 gedroogde abrikozen
Blender of keukenmachine
Klein cakeblik

 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 C°
Smelt de kokosolie in een pannetje, ontpit de dadels en doe deze samen met de bananen en water in de blender of keukenmachine.Meng tot een grof beslag. Je kunt de bananen ook later prakken.
Doe het boekweitmeel samen met de bakpoeder in een kom en meng goed. Voeg vervolgens het beslag uit de blender samen met de agavesiroop toe. Meng alles goed door elkaar. De walnoten en pecannoten hak je grof fijn in een vijzel.
De noten, cranberries en gedroogde abrikozen (even in kleine stukjes snijden) spatel je als laatste door het beslag.
Bak het notenbrood af in 45 – 50 minuten.

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem