Vegan blauwe bessenmuffins

Voor de vegan challenge maakte ik deze heerlijke blauwe bessenmuffins. Ideaal als je on the go bent of gewoon thuis zin hebt in iets lekkers!

Ingrediënten voor 6 muffins

120 gram volkoren speltmeel 3 tl. wijnsteenbakpoeder 3 eetl. agavesiroop 3 eetl. kokosolie 4 eetl. ongezoete appelmoes (te koop bij o.a. AH) 2 eetl. water 125 gram diepvries of verse blauwe bessen handje walnoten

handje rozijnen (optioneel)

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 175 C°. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng goed. Verhit de kokosolie in een pannetje totdat deze vloeibaar is. Voeg toe aan de droge ingrediënten samen met de agavesiroop, appelmoes en water. Spatel het geheel goed door elkaar totdat er een stevig beslag ontstaat. Als het beslag te droog is kun je nog wat water of appelmoes toevoegen. Hak de walnoten fijn in een vijzel en spatel met de blauwe bessen en rozijnen door het beslag. Doe het beslag in een muffinvorm of papieren vormpjes. Afbakken in 20 - 25 minuten.

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem