Holy hummus

June 15, 2016

Holy hummus: lekker, makkelijk en bomvol eiwitten  en voedingsstoffen. Heerlijk op een rijstwafel als lunch of op een verjaardag als dip met groenten. Hierbij drie variaties op de standaard hummus. Heb je teveel hummus gemaakt? Geen probleem, je kunt het restant in de koelkast bewaren in een bakje dat goed afsluit. Ook heerlijk om mee te nemen naar je werk! De knoflook is bij alle drie optioneel. Want: misschien niet zo prettig voor je collega’s of als al je gasten naar knoflook ruiken…:)

 

 

 

Spaanse hummus
Zoet én pittig tegelijk!

 

Ingrediënten
potje witte bonen voorgekookt 240 gram
flinke scheut citroensap of sap van een halve citroen
8 groene olijven zonder pit
6 zongedroogde tomaatjes
                                                                         
1 el. tahin
                                                                         1 tl. sambal
                                                                         peper & zout
                                                                         optioneel: 1 teentje knoflook
                                                                         Keukenmachine

Hoe maak je het?
Laat de bonen uitlekken en doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine. Als alles gepureerd is kun je nog even proeven voordat je hem serveert.

 

 

Kerrie hummus

Stevig en krachtig van smaak!

 

Ingrediënten
potje kikkererwten voorgekookt 220 gram
4 eetl. tahin
2 el. water
1 el. olijfolie
flinke scheut citroensap of sap van een halve citroen

1 tl. kurkuma
3 tl. kerriepoeder
0,5 tl. komijnpoeder
peper & zout
optioneel: 1 teentje knoflook
Keukenmachine

 

Hoe maak je het?
Snijd de knoflook fijn, laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met de overige ingrediënten in de keukenmachine. Als alles gepureerd is kun je nog even proeven voordat je hem serveert.

 

Pompoenhummus
Luchtig en romig!

 

Ingrediënten

450 gr. pompoen
potje kikkererwten voorgekookt 220 gram
0,5 tl. chilipeper
4 tl. komijnpoeder
3 el. olijfolie
2 el. tahin
handje pompoenpitten ter garnering
optioneel: 1 teentje knoflook
Keukenmachine

 

Hoe maak je het?
Kook de pompoen zacht in 6 minuutjes. Snijd ondertussen de knoflook fijn, laat de kikkererwten uitlekken en doe samen met de pompoen en overige ingrediënten in de keukenmachine. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Als alles gepureerd is kun je nog even proeven en af laten koelen voordat je serveert. Garneer met pompoenpitten.

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem