Photo diary: preparations...

June 6, 2016

Eind van de week gaat mijn website de lucht in, spannend! Hierbij een overzichtje van mijn week voor de publicering. Voor degenen die het interessant vinden, of niet:).

 

Maandag
Ter voorbereiding ga ik naar het Startersevent van Rabobank West Friesland. Interessante  

lezingen, tips van deskundigen op de informatiemarkt en een stapel folders met informatie. Oh ja, en niet geheel onbelangrijk: er was wijn en lekkere hapjes:). Mijn vragen zijn beantwoord dus ik ben blij, nu alles nog doorlezen…

 

 

Dinsdag

Na mijn werk ga ik bij mijn nichtje Lotte eten. We nemen een bootcampklasje in het Rembrandtpark in Amsterdam bij de heren van Monkidoo en werken aan onze sixpack:). Ideaal; je meldt je aan, betaald € 3 per les, geen abonnement, geen gedoe en je sport lekker in de buitenlucht (met mooie mannen:)). Wie wil dat nu niet? Voor meer informatie: www.monkidoo.nl

 

 

 

 

Woensdag
 

Vandaag ben ik ‘vrij’ wat betekend: beginnen met een havermoutje, sporten, website bouwen, schrijven en receptjes uitproberen. Het is maar wat je vrij noemt! De dag na een zware training zou ik afraden om weer te gaan sporten, gisteravond hebben we echter vooral aan onze abs gewerkt dus kies ik vandaag voor andere spiergroepen. Oh ja, én een beetje genieten van het weer!

 

Het recept van de kokos-noten-chocoladebonbons is te vinden onder Healthy Pleasures. 

 

Donderdag
Altijd een goed idee: dineren en wijntjes drinken met vriendinnen. Minder goed idee: bijna de hele fles opdrinken:)…Als je een vrij alcoholvolle week hebt, zorg dan dat je voeding goed is om enigszins te compenseren. We hebben een rijke salade en volkoren wraps gegeten; bladgroenten zijn fantastisch om je lever te ondersteunen in alcohol-barre-tijden. Nu moet je natuurlijk niet denken dat je elke dag los kunt gaan met alcohol als je je portie spinazie maar eet...

 

 

Vrijdag
Beetje katerig na gisteren… Op deze dagen is het heel belangrijk om een balansdag te houden. Eet gezond en lekker veel groenten om je lichaam een handje te helpen. Ik ben de dag begonnen met havermout en 20 minuutjes lopen op de loopband om even wakker te worden. Daarna heb ik geprobeerd mijn website te uploaden. Aangezien ik waardeloos ben met computerdingen is dit natuurlijk mislukt, haha. Gelukkig kon mijn broertje, briljant met computerdingen, het wel voor elkaar krijgen. Spannend!!

 

Zaterdag

Vandaag ben ik met mijn vriendinnetje naar het Love for Life event geweest in Utrecht. Prachtig aangekleed met veel informatie over (h)eerlijke producten (én gratis proeven:)), workshops en interessante lezingen. Wij hebben twee kookworkshops bijgewoond van Chicks Love Food (zie foto) en Lisa Steltenpool van de Vegarevolutie. Met nieuwe inspiratie naar huis gegaan. ’s Avonds heb ik met mijn waardeloze computerkennis een Facebook-pagina weten aan te maken, ik blijf mezelf verbazen…:).

 

Mijn zaterdagavond: de documentaire Fed Up kijken. Als je van voeding & gezondheid houdt óf gewoon geïnteresseerd bent in hoe de voedingsindustrie met onze gezondheid speelt is het een absolute aanrader! Fed Up laat de wereld zien van obese kinderen die worstelen met hun gezondheid en drang naar zoete voeding en suikerverslaving. Je kunt hem tot 09 juni nog gratis terug kijken op NPO3. 

http://www.npo.nl/3doc/26-05-2016/KN_1681183 

 

Zondag

Zoveel leuke berichtjes van iedereen ontvangen! Super lief, thanks daarvoor! Het is ook nog eens een heerlijke dag dus ik zet gelijk een paar zelfgemaakte ijsjes in de vriezer. Super easy: je koopt wat ingevroren fruit, of vers kan ook natuurlijk, stopt het in een blender met water, sojamelk of eventueel wat yoghurt en giet het over in een ijsjeshouder. Even in de vriezer en je hebt heerlijke ijsjes zonder toegevoegde suikers en troep. Mijn vriendinnetjes heb ik zelfgemaakte cake, ongebrande nootjes en wijn voorgeschoteld: mijn vriendinnen zijn zo makkelijk blij te maken:)…

’s Avonds hebben we lekker pizza gegeten. Je kunt je pizza door hem zelf te maken veel gezonder, én lekkerder, én vullender, maken dan de ingevroren versie uit de supermarkt.

 

 Zelfgemaakte pizza
- Koop een pizzabodem: bij voorkeur een bodem op basis van volkoren speltmeel uit de natuurwinkel.
- Kies een topping: je kunt voor standaard tomatenpuree gaan maar ook wat meer uitpakken door pesto of guacamole toe te voegen. Allen heerlijk!
- Kies je groenten: champignons, paprika, tomaat, cherrytomaatjes, courgette, asperges, (rode) ui, etc. Sommige groenten moet je wel eerst even koken/bakken! Beleg rijkelijk. Je kunt achteraf nog rucola toevoegen (deze niet mee bakken).
- Kies je extra’s: geroosterde pijnboompitjes (achteraf toevoegen), buffelmozzarella, feta, geitenkaas, chilipeper voor extra pittig, etc.

Bij voorkeur geen bewerkt vlees.
- Bak je pizza af volgens de verpakking van de bodem en totdat de kaas gesmolten is.

Genieten!

 

 

 

Fijne week gewenst weer!

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem