Vegetarische lasagne

Who doesn’t love lasagna? Hierbij een verse vegetarische lasagne met veel groenten en weinig kaas. Helemaal verantwoord:)

Ingrediënten voor 4-5 personen grote pot biologische pomodori tomatensaus 690 gram (AH) biologische tomatenblokjes 400 ml. 1 courgette 600 gram gewassen bladspinazie 250 gram kastanje champignons 1 rode ui geraspte geitenkaas volkoren spelt lasagnebladeren olijfolie om in te bakken grote ovenschaal

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 C°. Snijd de champignons, ui en courgette en doe deze samen met wat olijfolie in de wok. Begin ondertussen de spinazie te bakken in een andere koekenpan in kleine hoeveelheden. Je kunt de gare spinazie telkens voorzichtig overgooien naar de wok. Ga hiermee door totdat alle groenten gaar zijn. Voeg als laatste de pomodori tomatensaus en tomatenblokjes toe en meng door elkaar in de wok. Laat de saus warm worden. Pak een grote ovenschaal en begin met een laagje saus, hierna een heel dun laagje geitenkaas gevolgd door een paar plakjes lasagnebladeren. Dit volg je op tot de saus op is. Eindig met een laagje saus waarbij je de lasagnebladeren helemaal bedekt. Meestal bak ik de lasagne in 30 minuten gaar in de oven. Houd echter de verpakking in de gaten, sommige lasagne moet langer afgebakken worden.

Enjoy!