Kikkererwtencurry

Ik zal maar gelijk eerlijk zijn; deze curry komt uit een pakje.

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

De pakjes curry paste van Fairtrade vind je in bijna elke supermarkt en zijn fantastisch als basis voor curry-for-dummies. Want zeg nou zelf, het maken van échte curry is toch veel te moeilijk? Je gebruikt één van de drie pakjes, ik kies meestal voor de gele, voegt wat groenten, bonen/linzen, aardappelen en eventueel kip toe en je bent klaar! Ik geef toe, van de foto ga je misschien niet watertanden maar ik beloof je dat hij heerlijk is!

Ingrediënten voor 4 personen 400 gr. zilvervliesrijst of naanbrood 400 ml. kokosmelk 350 gr. biologische kikkererwten uit pot 1 prei

400 - 600 gr. pompoen (bij voorkeur voorgesneden) 2 rode uien 2 zoete aardappels (of voorgesneden) pakje yellow curry paste (Fairtrade, supermarkt) optioneel: 200 gr. kipfilet

Hoe maak je het? Verwijder oneffenheden van de zoete aardappels, schil ze, snijd ze in kleine blokjes en breng deze aan de kook (15 min. koken). Eventueel kun je ook voorgesneden blokjes zoete aardappel kopen voor een snellere maaltijd. Breng ook de voorgesneden pompoenstukjes aan de kook (10 min. koken). Snijd de rode uien, prei en kip en marineer de kip met zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder. Fruit de ui en prei even aan in een braadpan of wok en voeg daarna de kip toe op hoog vuur. Laat vijf minuten bakken en draai het vuur wat lager. Ondertussen breng je een grote pan water aan de kook voor de rijst. Giet de pompoenstukjes af en zet deze in de pan even aan de kant. Als de kip gaar is voeg je de kikkererwten en pompoenstukjes toe. Kook de rijst volgens de verpakking. Giet de zoete aardappels af in een vergiet en doe deze ook in de wok. Doe ondertussen de kokosmelk en curry paste bij het groentemengsel en roer goed door elkaar. Giet de rijst af en laat deze nog even na garen met de deksel op de pan. Laat de curry nog 5 minuutjes koken op laag vuur.

Et voilà, bon appétit!

Tip: ook heerlijk met bloemkool & linzen in plaats van prei, pompoen & kikkererwten!