Guacamole

Guacamole is één van de weinige recepten die ik lust met avocado. Ik verplicht mijzelf soms avocado te eten wegens de gezondheidsbevorderende eigenschappen maar het is natuurlijk niet the way to go. Guacamole is heerlijk als dip voor rauwkost en nacho’s maar ook voor op je tortilla, rijstwafel, in je salade of als basis voor je pizza.

Ingrediënten 1 avocado (als je guacamole als dip op tafel wilt zetten tijdens een feestje of als pizza basis gebruik dan meer) 1 kleine tomaat olijfolie peper, zout en paprikapoeder knoflookpoeder of 1 teentje knoflook

Hoe maak je het? Schil de avocado, voeg wat olijfolie toe en prak fijn in een kommetje. Snijd de tomaat in hele kleine blokjes. Voeg wat olijfolie toe aan de avocado totdat deze romig en glad wordt. Voeg peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder/knoflook toe naar smaak. Knoflookpoeder is vaak wel redelijk scherp dus wees hier wel voorzichtig mee;). Voeg de tomaat toe en roer goed door elkaar.

Klaar! Easy, toch?