Bessenmuffins

Ingrediënten voor 8 muffins 125 gr. blauwe bessen 200 gr. volkoren speltmeel 75 gr. ongezouten grasboter (roomboter) + extra om in te vetten 30 gr. kokosbloesemsuiker zakje (8 gr.) vanillesuiker 75 ml. plantaardige melk 100 ml. water 2 tl. wijnsteenbakpoeder 1 biologisch ei scheutje vanille extract snufje zout

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 175 C°. Meng alle droge ingrediënten (meel, suiker, zout & bakpoeder) in een kom. Laat de boter smelten in een pannetje. Doe de gesmolten boter met het ei, melk en water bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar met een spatel. Voeg een scheutje vanille extract toe en meng nogmaals. Als laatste spatel je de bessen door het beslag. Vet een muffinvorm goed in en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in 30 minuten gaar.