Appelcake


Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

De appelcake is één van mijn persoonlijke favorieten: makkelijk en snel te maken, hij kan ingevroren worden en lukt altijd. Perfect, toch? Ik eet hem dan ook als tussendoortje, lunch en ook rustig als ontbijt.

Ingrediënten 200 gram volkorenspeltmeel 2 tl. wijnsteenbakpoeder 200 gram biologische ongezouten grasboter (roomboter) 4 biologische eieren klein scheutje vanille extract 4 eetl. agavesiroop of biologische honing 1 grote appel grote hand rozijnen 2 tl. kaneel

cakeblik 23 cm mixer

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 150 C°. Laat de boter smelten op zacht vuur in een pannetje. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar (speltmeel, bakpoeder & kaneel). Meng goed. Voeg nu de boter, eieren, vanille extract en agavesiroop toe aan het droge mengsel. Mix door elkaar met een mixer tot een glad en luchtig beslag. Snijd de appel in kleine stukjes, voeg de appelstukjes toe aan het beslag en spatel goed door elkaar. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het mengsel hierin. Bak de cake in 35 – 40 minuten gaar en laat hem afkoelen.

In plaats van appel en kaneel kun je ook blauwe bessen en kokosrasp gebruiken, heerlijk!