Andijvietaart

Misschien niet het meest gezonde recept maar wel een van de lekkerste! Heerlijk op een koude dag of als stevige maaltijd voor het sporten.

Ingrediënten voor 4 personen

800 gram andijvie 250 gram champignons

2 rode uien

6 - 8 plakjes speltbladerdeeg

125 gr. crème fraîche

4 biologische eieren

80 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten

parmezaanse kaas

peper & zout

olijfolie om in te bakken

beetje roomboter om in te vetten grote ovenschaal

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 C°. Snijd de ui en champignons. Fruit de ui 5 minuutjes in een wok. Doe ondertussen de champignons in een andere koekenpan. Na vijf minuten voeg je de andijvie in porties toe aan de ui. Op middelhoog vuur en goed om blijven scheppen. Ontdooi het bladerdeeg. Klop de eieren met de crème fraîche, parmezaan naar smaak en peper en zout los in een grote kom.

Vet de ovenschaal in. Als de andijvie en champignons gaar zijn voeg je de champignons bij de andijvie in de wok. Brand de cashewnoten nog even kort op middelhoog vuur in de koekenpan. Beleg de ovenschaal ondertussen met bladerdeeg en doe een klein laagje andijvie op de bodem. Hier overheen giet je het crème fraîche mengsel. Dan een laagje met noten en deze dek je af met de overige andijvie. Sla de bladerdeegrandjes om over de andijvie.

Zet 30 minuten in de oven.