Chocoladetaart

May 29, 2016

 

Als je mij kent weet je dat chocolade echt mijn grote liefde is (sorry Mark;)). Met of zonder nootjes, melk of puur, met of zonder vulling, gezond (min. 72% cacao) of niet gezond. Een chocoladetaart kon natuurlijk niet uit blijven. Maar liefst wel eentje die ik elke dag kan eten zonder aan te komen. En dat is gelukt, ik heb het getest!:)
Deze taart is ook heerlijk als dessert met ijs, slagroom en verse aardbeitjes. Iets minder gezond, maar gelukkig is ‘gezond’ geen vereiste voor een dessert;).

 

Ingrediënten

200 gr. biologische grasboter (roomboter)
50 gr. hazelnoten
210 gr. volkoren speltmeel
2 tl. wijnsteenbakpoeder
6 eetl. cacaopoeder
8 eetl. agavesiroop
4 biologische eieren
6 eetl. soja kookroom
40 gr. pure chocolade (min. 72% cacao)
60 gr. cranberries
6 eetl. kokosrasp
Mixer
Kleine springvorm of klein cakeblik

 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 C°.
Smelt de boter in een pannetje.
Ondertussen meng je het speltmeel, wijnsteenbakpoeder en cacaopoeder in een kom.
Voeg hieraan toe de gesmolten boter, eieren en soja kookroom en mix met een mixer.
Laat het beslag even staan en hak de hazelnoten en chocolade met een vijzel. Ik vind het het lekkerste als beide grof gehakt zijn.
Voeg de gehakte hazelnoten en chocolade, cranberries en kokosrasp toe aan het beslag. Meng door elkaar met een spatel.
Bekleed een kleine taartvorm of cakeblik met bakpapier en vet de zijkanten in met roomboter.
Bak de taart in 50 minuten af in de oven.

 

Gezond genieten!

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem