Bessenmuffins

May 29, 2016

Ingrediënten voor 8 muffins
125 gr. blauwe bessen
200 gr. volkoren speltmeel
75 gr. ongezouten grasboter (roomboter) + extra om in te vetten
30 gr. kokosbloesemsuiker
zakje (8 gr.) vanillesuiker
75 ml. plantaardige melk
100 ml. water
2 tl. wijnsteenbakpoeder
1 biologisch ei
scheutje vanille extract
snufje zout

 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 C°.
Meng alle droge ingrediënten (meel, suiker, zout & bakpoeder) in een kom.
Laat de boter smelten in een pannetje. Doe de gesmolten boter met het ei, melk en water bij de droge ingrediënten en meng goed door elkaar met een spatel.
Voeg een scheutje vanille extract toe en meng nogmaals.
Als laatste spatel je de bessen door het beslag.
Vet een muffinvorm goed in en verdeel het beslag over de vormpjes.
Bak de muffins in 30 minuten gaar.

 

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem