Aardbeipakketjes

May 29, 2016

Dit recept is ontstaan bij het maken van de Aardbeienscones van Amber Albarda. Nét iets anders, maar net zo lekker! Ook leuk om samen met kinderen te doen:).

 

Voor 8 pakketjes
250 gram volkoren speltmeel
1 theelepel wijnsteenbakpoeder
snufje zeezout
90 gram roomboter
5 eetlepels agavesiroop
0,5 theelepel vanille extract
150 gram aardbeien
80 ml. water

 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 C°.
Doe alle droge ingrediënten (speltmeel, bakpoeder & zeezout) bij elkaar en meng goed. 
Smelt de roomboter in een pannetje. Ondertussen was en snijd je de aardbeien in kleine stukjes.
Zodra de roomboter gesmolten is voeg je de agavesiroop, vanille extract en het water toe. Meng door elkaar en voeg toe aan de droge ingrediënten.
Je kunt het deeg nu gaan kneden, let wel op dat de boter voldoende afgekoeld is!
Kneed tot een grote bal waar je makkelijk kleine stukjes deeg voor de pakketjes vanaf kunt halen.
Pak een stukje deeg, rol hem in je hand en maak hem plat in je hand of op een bestoven werkblad. Ongeveer 0,5 cm dik. Nu kun je de stukjes aardbei in het midden leggen en met het overige deeg een pakketje maken. Dit doe je door alle buitenzijden naar elkaar toe te vouwen. 
Leg vervolgens op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Zet 30-35 minuten in de oven.

 

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem