Grieks genieten


Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Een bakje yoghurt in de ochtend vind ik niet voldoende. Een ontbijt moet stevig en vullend zijn. Maar met deze variaties op Griekse yoghurt zit je wel even vol!:)

Grieks genieten 1

3 eetl. Griekse yoghurt 1 kleine appel handje walnoten agavesiroop of biologische honing kaneel naar smaak eventueel lijnzaadjes

Hoe maak je het? Heel simpel; de appel schillen en alle ingrediënten door elkaar roeren!

Grieks genieten 2 100 gram havermout of biologische muesli 3 eetl. kokosolie (gegeurd) 2 theelepels biologische honing toppings naar keuze (abrikozen, dadels, vijgen, rozijnen, cranberries, goji-bessen, moerbeien, cacaonibs, kokosrasp, pecannoten, walnoten)

Hoe maak je het? Verwarm de oven voor op 200 C°. Laat de kokosolie in een koekenpannetje smelten en voeg de honing en muesli toe. Roer goed door elkaar. Spreid het mengsel uit over een bakplaat of in een vorm (met bakpapier) en zet 15 minuten in de oven. Als het mengsel uit de oven komt kun je je topping(s) naar keuze toevoegen. Laat het muesli mengsel even afkoelen. Serveer met Griekse yoghurt en eventueel nog een beetje honing voor een voedzaam ontbijt.

Je kunt het wel een paar dagen afgesloten bewaren dus maak direct lekker veel!