Appeltaart onbijt

Mijn meest favoriete ontbijt! Dan heb ik het over havermout. Heerlijk met stukjes appel, rozijnen en kaneel uit de magnetron. Als een appeltaartje voor ontbijt. Ik eet het bijna elke ochtend en kan er geen genoeg van krijgen. Hierbij het recept:)

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

Ingrediënten 1 kleine appel kaneel naar smaak handje rozijnen 5 eetl. havermout 200 ml. plantaardige melk

Hoe maak je het? Meng de havermout en plantaardige melk in een pannetje of kommetje. Pannetje? Laat de havermout zachtjes inkoken. Voeg na 5 minuten de stukjes appel toe en kook mee totdat deze warm zijn. Kommetje? Zet de havermout ongeveer 1.30 minuten in de magnetron. Haal eruit, voeg de appelstukjes toe en zet nog 30 seconden in de magnetron. Voeg rozijnen en kaneel naar smaak toe.

Gezond genieten!

Ook heerlijk met: - Blauwe bessen en kokossnippers - Banaan en agavesiroop - Aardbeien en goji-bessen - Appel, noten en lijnzaadjes

Hou je niet van een warm ontbijt? Maak dan overnight-oats. Je gebruikt dezelfde hoeveelheden maar in plaats van ’s ochtends koken, zet je je kommetje met havermout en melk, of yoghurt, de avond ervoor in de koelkast. De stukjes appel, rozijnen en kaneel voeg je de volgende ochtend vers toe.