Salades

May 25, 2016

Niets lekkerder dan een goede salade als lunch of bijgerecht. Hierbij twee van mijn favorieten! Nom nom nom…

 

Herfstsalade 4 personen

plakjes brie (max. 0,5 blok)
handje walnoten
1 appel
150 gr. bladsla of veldsla
cherrytomaatjes en/of zongedroogde tomaatjes naar smaak
komkommer naar smaak
extra vierge olijfolie voor salades
optioneel: handje bladspinazie

 

Hoe maak je het?
Schil de appel, halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer.
Vul een kom met sla/spinazie en voeg de appel, cherrytomaatjes en komkommer toe.
Voeg naar smaak brie, walnoten en olijfolie toe.

 

Frisse salade 4 personen

1 gele paprika
150 gr. combinatie rucola en veldsla/bladsla
handje walnoten
handje cranberries
komkommer naar smaak
fetakaas/geitenkaas naar smaak
extra vierge olijfolie voor salades
agavesiroop

 

Hoe maak je het?
Was en snijd de paprika en komkommer.
Doe deze in een kom samen met de sla. Snijd de fetakaas of geitenkaas in blokjes en voeg deze toe.
Doe in een klein kommetje een laagje olijfolie en voeg een heel klein scheutje agavesiroop toe. Meng dit door elkaar, dit dient als dressing.
Voeg als laatste de walnoten en cranberries naar smaak toe.

 

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem