Groente omelet

May 25, 2016

Ik vind eieren heerlijk, het liefst zou ik ze elke dag eten. Helaas is het niet goed voor ons milieu om te veel dierlijke producten te consumeren, daarom houd ik het bij drie biologische eieren per week. Het is belangrijk om voor biologische eieren te kiezen omdat de omega-3/omega-6 vetverhouding vaak gunstiger is. Wanneer we teveel omega-6 ten opzichte van omega-3 binnenkrijgen kan dit leiden tot ontstekingen in het lichaam. Daarnaast is het natuurlijk voor de kip wel zo prettig om voor biologisch te kiezen en krijg je geen antibiotica en diergeneesmiddelen binnen.

 

Ingrediënten
groente naar keuze (spinazie, tomaatjes, rode ui, champignons of zakje soepgroenten)
2 biologische eieren
pijnboompitjes
beetje kokosolie of olijfolie om in te bakken
zout & peper
bieslook

 

Hoe maak je het?
Klop de eieren los in een bakje en voeg peper, zout en bieslook toe.
Snijd de groente, indien nodig, fijn en laat wat olie warm worden in de koekenpan. Je kunt ook kiezen voor een zakje soepgroenten om het jezelf makkelijk te maken.
Als de groenten gaar zijn voeg je het eiermengsel toe.
Rooster in een andere pan de pijnboompitjes licht bruin.

Serveer met wat rucola of veldsla op een zuurdesembroodje.

 

 

 

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem