Grieks genieten

May 25, 2016

 

Een bakje yoghurt in de ochtend vind ik niet voldoende. Een ontbijt moet stevig en vullend zijn. Maar met deze variaties op Griekse yoghurt zit je wel even vol!:)

 

Grieks genieten 1

3 eetl. Griekse yoghurt
1 kleine appel
handje walnoten
agavesiroop of biologische honing
kaneel naar smaak
eventueel lijnzaadjes

 

Hoe maak je het?
Heel simpel; de appel schillen en alle ingrediënten door elkaar roeren!

 

Grieks genieten 2
100 gram havermout of biologische muesli
3 eetl. kokosolie (gegeurd)
2 theelepels biologische honing
toppings naar keuze (abrikozen, dadels, vijgen, rozijnen, cranberries, goji-bessen, moerbeien, cacaonibs, kokosrasp, pecannoten, walnoten)

 

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 C°.
Laat de kokosolie in een koekenpannetje smelten en voeg de honing en muesli toe. Roer goed door elkaar.
Spreid het mengsel uit over een bakplaat of in een vorm (met bakpapier) en zet 15 minuten in de oven.
Als het mengsel uit de oven komt kun je je topping(s) naar keuze toevoegen.
Laat het muesli mengsel even afkoelen.
Serveer met Griekse yoghurt en eventueel nog een beetje honing voor een voedzaam ontbijt.

Je kunt het wel een paar dagen afgesloten bewaren dus maak direct lekker veel!

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem