March 4, 2018

In een ideale wereld zou iedere mens ongeveer 500 gram groente per dag eten. De realiteit is echter dat de gemiddelde Nederlander de 250 gram nog niet eens haalt. Slechts 15% van de volwassen Nederlan...

June 10, 2017

Heerlijk voor op een verjaardag, als tussendoortje en zelfs als ontbijt; blauwe bessen cake!

Ingrediënten
150 gr. volkoren speltmeel
50 gr. kokosmeel
200 gr. roomboter (grasboter)
8 gr. bakpoeder of 2...

April 28, 2017

De reguliere vruchtenyoghurt zit tegenwoordig

helaas bomvol suiker. Gelukkig kun je een gezond alternatief maken die minstens zo lekker smaakt!

Ingrediënten
50 gr. + iets extra zomerfruit (bosbessen, f...

February 22, 2017

Via de website van Brenda Kookt kwam ik het originele recept voor poffertjes tegen. Ik besloot er een gezonde variant van te maken; speltpoffertjes met stukjes appel. De stukjes appel geven de poffert...

August 17, 2016

Deze cake heeft de 'bite' van een brownie maar dan zonder chocolade. Het zomerse fruit maakt hem zoet dus je hoeft zelf niet veel zoetstof toe te voegen. En dan is hij ook nog eens veganistisch én glu...

July 1, 2016

Notenbrood met bananensmaak en gedroogd fruit. Klinkt goed toch?:) En dan ook nog

veganistisch, suikervrij, glutenvrij én bomvol vitaminen en mineralen! Dit brood bevat walnoten en pecannoten. Walnote...

May 29, 2016

Ontbijtkoek: zó lekker maar zó ongezond. Waarom? Omdat het hoofdbestanddeel vaak suiker, of een vermomming daarvan, is. Een dun plakje ontbijtkoek kan wel meer dan 10 gram suiker bevatten. En omdat ik...

May 25, 2016

Pannenkoeken als ontbijt: wie wil dat nu niet?! Als je om 7 uur op moet staan kost het misschien iets teveel tijd, maar voor een luie zondagochtend zijn ze perfect! Maak er gelijk lekker veel zodat je...

May 25, 2016

Een bakje yoghurt in de ochtend vind ik niet voldoende. Een ontbijt moet stevig en vullend zijn. Maar met deze variaties op Griekse yoghurt zit je wel even vol!:)

Grieks genieten 1

3 eetl. Griekse yoghu...

May 25, 2016

Mijn meest favoriete ontbijt! Dan heb ik het over havermout. Heerlijk met stukjes appel, rozijnen en kaneel uit de magnetron. Als een appeltaartje voor ontbijt. Ik eet het bijna elke ochtend en kan er...

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem