Pannenkoekjes zijn bij mij echt favoriet! Haast onvoorstelbaar dat ze met deze overheerlijke topping toch nog gezond zijn! Een perfect voorbeeld dat gezond eten ook heerlijk kan zijn.

Ingrediënten voor 2 porties
125 gram speltmeel (gebruik amandel- of boekweitmeel om ze...

Soms heb je zin om wat meer uit te pakken als het gaat om het ontbijt. Dan is deze apple crumble een prima keuze!

Ingrediënten
5 eetlepels havermout
2 kleine eetlepels kokosolie
5 walnoten
1 kleine appel
scheutje honing
schapen-, geiten- of kokosyoghurt

Zo maak je het
Ve...

Ik ben meer een liefhebber van een warm ontbijt maar een bakje yoghurt op z'n tijd is ook erg lekker!

Ingrediënten
150 gram schapen-, geiten- of kokosyoghurt
klein beetje cacaopoeder
5 walnoten
kleine eetlepel chiazaad
volle eetlepel havermout

Meng alle ingrediënten door...

Havermout is één van mijn favoriete ontbijtjes. Je zet het binnen een handomdraai op tafel, het is voedzaam, vullend en zit boordevol vezels voor een goede stoelgang!

Deze keer een lekkere zomerse variant met aardbeien.

Ingrediënten voor 1 portie:
5 eetlepels havermout
2...

In een ideale wereld zou iedere mens ongeveer 500 gram groente per dag eten. De realiteit is echter dat de gemiddelde Nederlander de 250 gram nog niet eens haalt. Slechts 15% van de volwassen Nederlanders volgt het advies van het Voedingscentrum op om dagelijks 250 gra...

Heerlijk voor op een verjaardag, als tussendoortje en zelfs als ontbijt; blauwe bessen cake!

Ingrediënten
150 gr. volkoren speltmeel
50 gr. kokosmeel
200 gr. roomboter (grasboter)
8 gr. bakpoeder of 2 tl. wijnsteenbakpoeder
175 gr. blauwe bessen (vers of uit het vriesva...

De reguliere vruchtenyoghurt zit tegenwoordig

helaas bomvol suiker. Gelukkig kun je een gezond alternatief maken die minstens zo lekker smaakt!

Ingrediënten
50 gr. + iets extra zomerfruit (bosbessen, frambozen, bramen, aardbeien, etc.)
Alpro soya of Griekse yoghurt
klei...

Via de website van Brenda Kookt kwam ik het originele recept voor poffertjes tegen. Ik besloot er een gezonde variant van te maken; speltpoffertjes met stukjes appel. De stukjes appel geven de poffertjes een extra zoete bite. Lekker als ontbijt én als tussendoortje!

Ing...

Deze cake heeft de 'bite' van een brownie maar dan zonder chocolade. Het zomerse fruit maakt hem zoet dus je hoeft zelf niet veel zoetstof toe te voegen. En dan is hij ook nog eens veganistisch én glutenvrij! Het lekkerste als hij nog niet helemaal afgekoeld is met een...

Notenbrood met bananensmaak en gedroogd fruit. Klinkt goed toch?:) En dan ook nog

veganistisch, suikervrij, glutenvrij én bomvol vitaminen en mineralen! Dit brood bevat walnoten en pecannoten. Walnoten bevatten onder andere omega-3, magnesium, eiwitten, vitamine E, ver...

Please reload

© 2020 by Marjon Kok. Alle rechten voorbehouden.

KVK-nummer: 67430589
Praktijk Marjon Kok te Haarlem