MARJON

Hi! Mijn naam is Marjon Kok. Ik ben opgegroeid met melk is goed voor elk, zondag patatdag, boterhammen, aardappelen/groenten/vlees en af en toe een pakje of zakje. Niet per se gezond, niet per se heel ongezond. Totdat ik vanaf mijn 18de steeds meer last kreeg van ‘vage’ klachten als hoofdpijn, buikpijn en vermoeidheid. Ook kwam ik binnen korte tijd zo'n 10 kilo aan. De huisarts kon niets alarmerends vinden (gelukkig), maar het is natuurlijk niet fijn om je niet ziek, maar ook niet fit te voelen.

 

Toen ik het boek ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig’ van Amber Albarda las ging er een wereld voor mij open! Amber geeft in eenvoudig taalgebruik weer hoe ons lichaam reageert op verschillende voedingsstoffen én dat je dus ziek kunt worden van voeding dat ons lichaam niet herkent. Een eyeopener die ik direct toepaste in mijn eigen leven. Ik ontdekte dat je zelfs met kleine aanpassingen grote gezondheidsvoordelen kunt bereiken. In mijn geval waren dit het overstappen op volkoren producten, minimaal 300 gram groenten elke dag en meer water drinken. Met vallen en opstaan, en met behulp van 1000 kookboeken (ik ben niet echt een keukenprinses;) ), leerde ik om puur te koken zonder pakjes en zakjes. Na mijn opleiding Bedrijfskunde besloot ik meer te leren over mijn nieuwe passie: voeding & gezondheid. Ik schreef mij in voor de opleidingen tot GewichtsconsulenteTrainer Hormoonfactor en Medische Basiskennis. De opleidingen heb ik met succes afgerond waardoor ik nu voldoende kennis in huis heb om in mijn eigen praktijk klanten succesvol te begeleiden.

 

Het fijne aan het veranderen van je ‘oude’ gewoontes is dat je na een paar maanden al niet meer in kunt denken dat je die gewoontes ooit had. Het is een kwestie van je mindset veranderen en nieuwe oplossingen vinden. 

Waar ik nog wel eens mee worstel is stress. Ik ben altijd vrij perfectionistisch geweest en ik ben erachter gekomen dat stress je gezondheid aardig in de weg kan staan. Stress is van enorme invloed op ons hormonale systeem, én dus onze gezondheid is. Daarom neem ik in mijn consulten niet alleen voeding, maar ook beweging, rust en ontspanning mee. Allen zijn zeer belangrijke peilers zijn voor het bereiken van een optimale hormoonhuishouding en gezondheid.

 

De wetenschap op gebied van voeding & gezondheid ontwikkelt zich razendsnel dus ik probeer zo goed mogelijk bij te blijven door voldoende kennis tot mij te nemen. Daarnaast vind ik het ook ontzettend leuk om zo veel mogelijk te leren. Want mijn lichaam is niet alleen mijn huis, het is ook mijn passie. Ik gun het iedereen om lekker in je vel te zitten en voldoende energie te hebben voor de dingen die je leuk vindt. En bovenal; om te genieten van het leven!

 

Marjon Kok Hormoontrainer & Healthcoach Haarlem | voedingsadvies, hormonen, hormoontrainer, orthomoleculair therapeut, Haarlem, praktijk Haarlem, gratis intakeconsult

"Zeer fijn om je te hebben leren kennen. Je bent heel rustig en dat is fijn. Ook luister je goed naar wat de klant zegt of vraagt en daarop kom je met goede tips. Ik heb mijn doel nog niet bereikt, maar dat gaat zeker gebeuren. Bedankt!!" - Yvonne