HORMONALE ANALYSE & ADVIES

Ik help vrouwen bij het bereiken van hun ideale gewicht en optimale vitaliteit door hun hormonen in balans te brengen. Dit bereiken we door een uitgebreid leefstijladvies volgens de richtlijnen van de Hormoonfactor. Voor mij betekent vitaal zijn dat je lekker in je vel zit en voldoende energie hebt om de dingen te doen waar je blij van wordt. Daarom focus ik mij niet alleen op voeding, maar spelen ook andere belangrijke factoren zoals stress, slaap en beweging een rol in mijn consulten.

Hormonen
De hormoonhuishouding speelt binnen mijn consulten een belangrijke
rol. Hormonen zijn stofjes die belangrijke lichamelijke processen aan-
en uitzetten en reguleren. Ze kunnen je fantastisch laten voelen maar
als ze uit balans zijn kunnen ze het je moeilijk maken! Denk aan
klachten als vermoeidheid, slecht slapen, overgangsklachten, bijnieruitputting, vaak zin hebben in zoet/zout voedsel, aankomen, schildklierproblemen en libidovermindering.

 

Mijn aanpak is erop gericht je hormonen (weer) in balans te brengen. Aan de hand van een vragenlijst voer ik een hormonale analyse uit. Samen kijken we welk voedingspatroon voor jou werkt. Elke aanpak is persoonlijk en gericht op jouw doelen, klachten en wensen.

Je doelen bereik je door een advies op maat waarin de ‘holy triangle’, voeding, beweging, suppletie en ontspanning, in acht genomen wordt.

 

Ik streef ernaar om je meer te leren over je eigen lichaam en inzicht te geven in je (eet)gedrag en leefstijl. Na mijn consulten weet je zelf wat gezond voor je is en hoe je dit makkelijk toe kunt passen binnen je eigen leven voor nu en in de toekomst.

Verder zijn de 3 P's kenmerkend voor mijn aanpak:
- Een praktische vertaalslag naar gezond(er) leven op een gemakkelijke manier
- Vanuit een positieve benadering
- Met een persoonlijk advies     

Wanneer kun je bij mij terecht?:

  • Menstruatieproblemen & PCOS

  • PMS klachten

  • Overgangsklachten

  • Darmklachten (Prikkelbare Darm Syndroom)

  • Vermoeidheid 

  • Burn-out

  • Trage schildklierwerking (Hashimoto)

  • Gewicht verliezen

Klik hier voor:

"Marjon heeft mij op weg geholpen met het weer oppakken van het eten van gezonde voeding; ik had even ondersteuning nodig. Met de weekmenu's is er een start gemaakt en heb ik dit zelf verder door kunnen zetten. Zelf weet ik al heel wat van voeding en ook wat je beter kan laten staan als je hormonale klachten hebt.

 

Door overgangsklachten had ik extra kilo's (circa 10) erbij gekregen, kreeg klachten zoals gewrichten, spieren en hoofdpijn en daar wilde ik vanaf, dat is allemaal gelukt, ik ben ruim 8 kg kwijt geraakt in circa 5 maanden tijd.

 

Ik heb weer plezier in het maken van gezonde (makkelijke) maaltijden, heb naast het sporten dat ik al deed, ook het hardlopen weer opgepakt.

 

De klachten die ik had zijn sterk verminderd. Marjon kan ik adviseren als een fijne prettige coach die aanvoelt hoe ze je het beste kan ondersteunen, er voor je is als je haar nodig hebt, ik kan Marjon aanbevelen als je hormonale klachten hebt m.b.t. overgang. Ik ben blij dat ze op mijn pad is gekomen. Dank Marjon voor je ondersteuning.

 

Hartelijke groet, Helma"